Bli en certifierad dykare – en Open Water Diver

Efter kursen blir du certifierad som en PADI Open Water Diver – ditt första dykcert!
Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Vi garanterar dig högsta kvalitet, trygghet och effektivitet på våra kurser
– max 6 elever i varje klass

Vår filosofi är små elevgrupper och många instruktörer, det innebär att du inte behöver sitta och vänta tills det ”är din tur” utan du får ordentlig uppmärksamhet hela tiden och en effektivare utbildning. På utedyken är vi två elever per personal i vattnet för ökad säkerhet och trygghet. Torrdräkt prövar vi att dyka med först i pool så att du du får lära dig hur den fungerar i lugn och ro, du kan med fördel ta torrdräktcertifikatet i samband med Open Water Diver kursen, prata med oss om det upplägget.

Så här går våra Open Water Diver kurser till

Du anmäler dej på hemsidan och besöker sen butiken för att skriva in dej. ditt studiematerial får du som e-learning. Den ska du gjort klart innan det är dags för praktisk teoriträff på dykcentret ( en onsdagskväll mellan 18-21). Vi går igenom dykdatorer , kompasser och förklarar lite djupare hur kvävgasen påverkar oss när vi dyker så man undviker ”dykarsjuka” . Ni får prova att montera ihop dykpaketet och prova utrustningen vi skall ha i poolen.

Den andra dagen ( torsdagen ) börjar du att öva in dina dykfärdigheter i en pool. Vi samlas i simhallen Järfälla ( Mjölnarvägen 1B ) klockan 18:00 och är i vattnet mellan 19:00 och 21:00.  Tredje dagen , följande torsdag) är vi åter i poolen ( samma plats och tid  Det sista poolpasset ( Följande Torsdag , samma plats och tid) innan examensdyken gör vi i torrdräkt och själva examen sker utomhus och görs oftast under en helg lördag-söndag.

Vi samlas vid dykcentret 08:00 och räknar med att vara tillbaka runt 15:00 bägge dagarna.

Det går även att avbryta kursen efter poolövningarna, för att sedan göra examen på annan ort – till exempel på semestern. Det kallas för en Referral-kurs.

Förkrav

För att börja en grundkurs måste du vara 10 år fyllda, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter. Det är också bra om du har någon vattenvana och inte har problem med att till exempel doppa huvudet.
Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så tar du kontakt med en läkare och denne avgör om du är lämpad som dykare. Det är väldigt sällan någon blir avrådd från dykning. Vi rekommenderar dykläkarna på www.medicinskaintyg.se

Kostnad

För alla tillfällen vi är i pool tillkommer entréavgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.

Kurspris: 5.995:-
Medlemspris: 5.395:-

Open Water Diver + Drysuit combo: 7.195:-

Detta får du

  • Internationellt giltigt dykcertifikat
  • Kursmateriel som du får behålla.
  • Tydliga studieanvisningar, schema.
  • Gratis lån av all dykutrustning och material du behöver (exclusive mask&snorkel), inga dolda hyror eller avgifter som tillkommer.
  • Kraftiga rabatter på all dykutrustning du köper under kursen.

Detta tar du med

  • Handduk och badkläder till poolpass, vid torrdräktspoolpasset så tag med extra underkläder.
  • Ditt egna ”hygienpaket”, dvs mask & snorkel (passande mask bör provas ut på dykcentret)
  • Vid examensdyken  tag med lunch och dricka, med fördel en termos varmvatten att värma vantar och huva mellan dyken. Vi har oftast med en grill. Gärna en varm tröja / jacka att ha mellan dyken.

Open Water Referral

Som ovan med undantag för examensdyken som du gör när du är med på någon av våra dykresor eller är på din egen semester. 

Kostnad

Kurspris: 3.995:-

Planerade kurser

Alla kurserOpen Water DiverAdvanced Open WaterRescueSpecialties

07jun2023

Torrdräktskurs - Dry suit

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 7:e juni 18:00 för de praktiska delarna. och provar ut dykutrustningen. Torsdag den 8:e juni ses vi i poolen kl 18:00 för poolpasset och sen Lördag den 10:e juni gör vi ute/examensdyken.

Det är 4 platser kvar

15jun2023

Vrakdykningskurs

Du gör teorin hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 15:e juni 18:00 för de praktiska delarna och provar ut dykutrustningen. Den 17:e och 18:e juni ses vi i butiken 08:00 kl 18:00 för utedyken. Lördag blir dyken från land och söndagen från båt för att nå ut till de häftigare vraken

Det är en ledig plats kvar

20jun2023

Nitrox kurs

Du gör teorin hemma med en bok. Vi träffas i butiken den 2o:e Juni 18:00 för de praktiska delarna.

Det är 4 platser kvar

06jul2023

Vrakdykningskurs

Du gör teorin hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 6:e juli 18:00 för de praktiska delarna och provar ut dykutrustningen. Den 8:e och 9:e juli ses vi i butiken 08:00 kl 18:00 för utedyken. Lördag blir dyken från land och söndagen från båt för att nå ut till de häftigare vraken

Det är 4 platser kvar

11jul2023

Torrdräktskurs - Dry suit

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 11:e juli 18:00 för de praktiska delarna. och provar ut dykutrustningen. Torsdag den 13:e juli ses vi i poolen kl 18:00 för poolpasset och sen Lördag den 15:e juli gör vi ute/examensdyken.

Det är 6 platser kvar

01aug2023

Deep Diver

På den här kursen lär du dig att på ett tryggt och säkert sätt ta dig ner mot 40 meter. Du lär dig hantera luft/gasförbrukning, procedurer och tekniker för reservsystem samt simulerat nödfallsdekompressionsstopp. Grundkrav Advanced Open Water Diver eller motsvarande.och torrdräktsvana Läs på hemma + ett teoripass i butiken den 1:a augusti sen 4 dyk under två dagar. 5-6:e augusti

Det är 2 platser kvar

17aug2023

Vrakdykningskurs

Du gör teorin hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 17:e augusti 18:00 för de praktiska delarna och provar ut dykutrustningen. Den 19:e och 20:e augusti ses vi i butiken 08:00 kl 18:00 för utedyken. Lördag blir dyken från land och söndagen från båt för att nå ut till de häftigare vraken

Det är 4 platser kvar

07sep2023

Vrakdykningskurs

Du gör teorin hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 7:e september 18:00 för de praktiska delarna och provar ut dykutrustningen. Den 9:e och 10:e september ses vi i butiken 08:00 kl 18:00 för utedyken. Lördag blir dyken från land och söndagen från båt för att nå ut till de häftigare vraken

Det är 4 platser kvar

Öppettider

Måndag 5:e juni 12-19
Tisdag 6:e juni STÄNGT


Måndag-Torsdag 12-19
Fredag 12-18
Lördag 11-16
Söndag stängt

Pool kostnad
När vi är i pool tillkommer entréavgift – betalas direkt i kassan vid badet.
Vi har ej längre möjlighet att skjutsa till pool eller dykplatser.

Röda Havet 8-15 nov 2023
Liveaboard med Ecodive = FULLBOKAT -

Nästa långresa blir Maldiverna våren 2024

Kajsa Badar med Delfiner på vår senaste resa till Röda Havet
Mycket att titta på på Thistlegorm