Isdykarkurs

PADI Ice Diver

434720020918142559

Varför isdyka?

Detta är kursen för dig som vill dyka året runt i nordiska kalla vatten. Dykningen på vintern är annorlunda. Vanligtvis är det kristall klart vatten med god sikt och fina förhållanden för fotografering. Man kan i flera fall dyka på platser där man normalt sommartid inte kan dyka. Isdykning görs under olika förhållanden antingen i vak eller i issörja, omständigheterna under kursen avgör vilka förhållandena blir.
Att beskriva is dykning som aktivitet är svårt men närmast kommer man kanske genom att jämföra med sommar skidåkning i alperna. Någonting roligt som man gör under förhållanden som inte stämmer in med aktiviteten normalt. Isdyket är en total upplevelse både innan efter och under dyket.

Förhållandena ställer krav på din utrustning, du bör ha egen komplett utrustning med torrdräkt, din regulator skall vara frysskyddad.

Kursen innehåller teori, med särskilda rutiner och säkerhetsförfaranden vilken genomförs i anslutning till kursen. Praktiska delen är förberedelser och organisation av genomförandet av dyken. I ordningställande av dykplats och vak.

Kurslängden innefattar 1 teorikväll samt två dykdagar med 3‐4 dyk under en helg, avgörs av dina färdigheter och ev extra anpassning. Kurslängden avgörs av din instruktör och den färdighetsbedömning han gör under kursen. Kurserna genomförs under vinter säsongen och våren då isläget är lämpligt.

Kurspris 2995:‐

Medlemspris: 2695:- 

Anmäl ditt intresse här: Boka Kurs

Förkrav:

  • PADI AOW diver eller motsvarande.
  • Dokumenterad erfarenhet av torrdräktsdykning ( ca 20 dyk)
  • Fyllt 18 år

Inkluderar:

Certifikat, teorilektioner, transporter och luftfyllningar under kursen.

Läs mer om kursen på PADI’s hemsida