Open Water Diver – Grundkursen

Bli en certifierad dykare – en Open Water Diver

Efter kursen blir du certifierad som en PADI Open Water Diver – ditt första dykcert!
Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Vi garanterar dig högsta kvalitet, trygghet och effektivitet på våra kurser
– max 6 elever i varje klass

Vår filosofi är små elevgrupper och många instruktörer, det innebär att du inte behöver sitta och vänta tills det ”är din tur” utan du får ordentlig uppmärksamhet hela tiden och en effektivare utbildning. På utedyken är vi två elever per instruktör för ökad säkerhet och trygghet. Torrdräkt prövar vi att dyka med först i pool så att du du får lära dig hur den fungerar i lugn och ro, du kan med fördel ta torrdräktcertifikatet i samband med Open Water Diver kursen, prata med oss om det upplägget.

Så här går våra Open Water Diver kurser till

Du hämtar ditt kurspaket som du läser igenom hemma före kursstart, du får med tydliga studieinstruktioner om vad som skall göras. Två teorikvällar ( tisdag & onsdag 18.00 -21:00 ) på dykcentret avslutas med ett skriftligt prov.

Den tredje dagen börjar du att öva in dina dykfärdigheter i en pool. Sista poolpasset innan examensdyken gör vi i torrdräkt och själva examen sker utomhus och görs oftast under en helg.

Det går även att avbryta kursen efter poolövningarna, för att sedan göra examen på annan ort – till exempel på semestern. Det kallas för en Referral-kurs.

Open Water Diver – E- learning

Här gör du all teori och skrivning hemma vid datorn. När teorin är avslutad träffas vi en kväll (onsdag 18-21) på dykcentret för att skruva dykpaket, prova utrustning och viss fördjupning i delar av kursen. I övrigt samma upplägg som kurs med fysiska böcker.

 

 

Förkrav

För att börja en grundkurs måste du vara 10 år fyllda, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter. Det är också bra om du har någon vattenvana och inte har problem med att till exempel doppa huvudet.
Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så tar du kontakt med en läkare och denne avgör om du är lämpad som dykare. Det är väldigt sällan någon blir avrådd från dykning. Vi rekommenderar dykläkarna på www.medicinskaintyg.se

Kostnad

För alla tillfällen vi är i pool tillkommer entree avgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.

Kursen kostar 5.495:-
Medlemspris: 4.945:-

Open Water Diver + Drysuit combo: 6.495:-

Boka din kurs här eller klicka på bannern.

Detta får du

– Internationellt giltigt dykcertifikat
– Kursmateriel som du får behålla; bok film, loggbok
– Tydliga studieanvisningar, schema.
– Gratis lån av all dykutrustning och material du behöver (exclusive mask&snorkel), inga dolda hyror eller avgifter som tillkommer. Du lånar gratis. skor,fenor,våtdräkt,regulator,tank,bly,BCD,torrdräkt, tjockt underställ.
– Kraftiga rabatter på all dykutrustning du köper under kursen.

Detta tar du med

– Dina kursböcker och annat kursmaterial till teoripassen, tänk på att 
– Handduk och badkläder till poolpass, vid torrdräktspoolpasset så tag med extra underkläder.
– Ditt egna ”hygienpaket”, dvs mask & snorkel (passande mask bör provas ut på dykcentret)
– Vid examensdyken  tag med lunch och dricka, med fördel en termos varmvatten att värma vantar och huva mellan dyken. Vi har oftast med en grill. Gärna en varm tröja / jacka att ha mellan dyken.


Så här brukar det se ut på uppdyket i Sverige:

 

 

 

Open Water Referral

Som ovan med undantag för examensdyken som du gör när du är med på någon av våra dykresor eller är på din egen semester. 

Kostnad

Kursen kostar: 3,995:-

Malta Special
Du gör de avslutande examensdyken på Malta med vår partner Jason Fabri på Watercolors Dive center –  – prata med oss om upplägget


Så här kan det se det ut när vi övar i poolen

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.