Divemaster

Att utbilda sig till Divemaster ger dig möjlighet att jobba med dykning världen över. Divemasterns främsta uppgift är att ta hand om dykare på deras nöjesdyk och guida dem på olika dykplatser samt att hjälpa instruktörer på kurser. Det innebär också en del logistiskt arbete. Det viktigaste av allt är dock att du kommer vara en förebild för andra dykare.
När du utbildar dej på den här nivån förutsätter vi att du har din egen utrustning och behärskar torrdräktsdykning.

Vår Divemasterutbildning är helt individuellt upplagd, det innebär att du får en instruktör som handledare/mentor och ni lägger upp programmet tillsammans. När du påbörjar din divemaster blir du en i personalgruppen och vi kommer lära dig allt som har med dykning att göra , det inkluderar jobba i butiken, rutiner och pappersarbete. Vårt mål är att en divemaster från Ecodive skall kunna hela den profesionella dykningens alla sidor och vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Kursen ställer stora krav på dej såväl fysiskt som psykiskt och det kommer krävas mycket tid och engagemang av dej för att uppnå kursmålen. Din mentor såväl som resten av personalen kommer alltid att finnas till hans för att svara/diskutera olika frågor du kan ha.

Kursen består av både teori och praktik

Teorin hos oss gör du  via E-learning, ett par teoriträffar på dykcentret ingår också.

I poolen ska du göra olika simprov på tid och visa att du behärskar alla övningar du gjorde på din grundkurs, en instruktör kommer att bedöma dina färdigheter. Du ska också vara med och assistera på olika kurser.

Utomhus ska du bland annat göra ett navigationsdyk och en rescueövning. Du ska också vara med på grundkurser och en fortsättningskurs tills både du och vi känner att du behärskar alla moment.

 

Pris för Divemasterutbildning 4.995:- Teorimaterialet från Padi tillkommer.

 

Förkrav:

  • Open Water Diver, Advanced Open Water Diver och Rescue Diver.
  • 40 loggade dyk vid kursstart (60 vid examination).
  • Godkänd läkarundersökning
  • EFR kurs (ej äldre än 2 år) 
  • Hälsodeklaration

 

10289930_806852972667280_7108643953592545891_n

 

Divemastern behövs alltid för att hjälpa instruktören och eleverna på kurserna. Divemastern är även den som tar hand om våra dykutfärder.

 

Boka kurs   Intresseanmälan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.