Följ med oss till magiska Bali med oförglömliga (dyk)upplevelser den 11:e – 25:e April 2024

Rundresa på Bali

I vår Stora Baliresa vill vi inkludera några av de bästa dykplatserna runt ön, vilket innebär att vi kommer att resa runt och bo på olika delar av Bali. Vi börjar vår resa i Pemuteran i nordvästra Bali och avslutar i Nusa Lembongan i söder. Genom detta upplägg kan du uppleva allt Bali har att erbjuda inom dykning och detta under en och samma resa. Från det ögonblick du landar på flygplatsen på Bali till dess att du åker hem, är alla transporter, boenden och dykningar planerade och ingår i paketet.

Vi har noggrant valt ut våra hotell, dykplatser och samarbetspartners för att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen för dig.

 

Vi börjar resan i nordvästra Bali

Pemuteran och Amertha Bali Villas i nordvästra Bali blir vårt första stopp. Den här delen av Bali är välkänd för sin fantastiska dykning och snorkling, tack vare den utmärkta sikten och det varierande marina livet som området erbjuder. När du befinner dig i Pemuteran är du långt ifrån de överbelastade turistområdena och trafiken i södra Bali. Här kan du uppleva lugnet och komma närmare naturen. Människorna är vänliga och prisnivån på mat och dryck är också lägre än i södra Bali. Pemuteran gränsar också till West Bali National Park och ön Menjangan.

Tejakula & Tulamben

Efter att ha lämnat Pemuteran fortsätter vi österut till Teluk-Tejakula och Teluk-Karang Dive & Spa Resort. Härifrån kan vi utforska de berömda dykplatserna utanför Tejakula samt de välkända dykplatserna i Tulamben

Vi kommer att bo på det lyxiga och vackra Teluk Karang Dive & Spa Resort. Dykcentret finns på hotellet, och dykplatserna ligger inte långt bort. Husrevet intill resorten är en fantastisk dykplats och är klassificerad som ett naturreservat. Enligt den senaste ”Marine Report” erbjuder korallreven nära Penuktukan några av de vackraste dykplatserna på Bali. Angel’s Canyon är en hemlig dykplats på Balis nordkust som få turister känner till. Här finns en mycket tät korallformation som skapar en vacker och böljande landskap. Korallblocken sträcker sig över olika djup från 6 till 30 meter.

Tulamben, som ligger på Balis östkust, är känt för sina fantastiska dykplatser. En av de mest populära dykplatserna i Tulamben är vraket av USS Liberty, som sjönk under andra världskriget och nu fungerar som hem åt en mångfald av fiskar och koraller. Dykning i Tulamben handlar dock inte bara om USS Liberty. Här finns många andra platser, var och en med sin egen unika karaktär och ett otroligt rikt marint liv. Dykplatserna i Tulamben inkluderar Drop Off, Coral Garden och många andra som erbjuder enastående möjligheter att utforska den vackra undervattensvärlden och det rika marina livet.

Södra Bali & och ön Nusa Lembongan

Under de sista fem dagarna av resan kommer vi att tillbringa tid i södra Bali och på ön Nusa Lembongan. Från Teluk kommer vi att resa med bil till Sanur och sedan ta färjan över till Nusa Lembongan. Bilresan tar ungefär 4 timmar, och färjeresan tar 45 minuter.

Dykplatserna runt Nusa Lembongan erbjuder spektakulär dykning. Här möts de något kallare vattenströmmarna från söder och det varmare vattnet från norr, vilket gynnar det marina livet med pelagiska arter och en imponerande samling större fiskar än vad du har sett tidigare under resan. Strömmarna runt ön gör att de flesta dyken är drift dives. Några av de populära platserna att dyka på är Manta Point och Crystal Bay. Medan Manta Point är känt för sina mantor, kommer Crystal Bay att locka med vackra korallrev och ett rikt djurliv.

På Nusa Lembongan har du också en stor chans att få se klumpfisk även känd som solfisk. Klumpfisken är en av de största benfiskarna i världen och kan bli upp till 3 meter lång och väga upp till 1000 kg. Nusa Lembongan är känt för att vara en av de bästa platserna i världen för att se både klumpfisk och mantor. Dessutom finns det många haj i vattnen runt Nusa Lembongan. Det är vanligt att se revhajar och andra hajarter i området.

Läs mer här

Våra resor sker i samarbete med diving travel network som hanterar bokningar, betalningar etc.

Vill du veta mer om vår resa till Bali?