Röda Havet liveaboard Vrak & Rev med Ecodive November 10-17 2021

Följ med oss ut på Röda Havet med Ecodive i Cousteus fenspår

Nordlig kryssning (även kallad Classic Cruise eller Reef & Wreck)
Denna kryssning startar i Hurghada. Du dyker i norra delen av Röda havet, området mellan Hurghada och Sharm el-Sheikh. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas Reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed.

På den här resan bjuds på massor av färglada och exotiska fiskar, färgglada koraller i ett friskt och oförstört marint ecosystem. Vraken vi besöker drar till sig massor av marint liv och är spännande att utforska. Bland annat besöker vi det världsberömda Thistelgorm fullpackat med krigsmaterial från 2:a världskriget. Med på resan är vår PADI Course Director Annelie Lövgren som ser till att du får ut max av denna resa och som kan köra kurser om du vill och behöver

Båten
M/Y Sea Serpent Glory är en vacker, stor och specialbyggd dykbåt, färdigbyggt 2021. Hon har väl genomtänkta utrymmen och ändamålsenliga lösningar utifrån dykarnas behov. I aktern finns det stora dykdäcket med bänkar där man sitter bekvämt under tiden man tar av och på utrustningen. På dykdäcket finns rinnande färskvatten, vattenbad till kameror och laddningsstation till dyklampor. Hon har total 13 kabiner varav 2 kabiner med dubbelsängar på nedre däck, en svit med dubbelsäng på huvuddäcket. 4 standardkabin med sea view på övre däck och 6 standardkabin på nedre däck. Alla kabiner är utrustade med luftkonditionering, privata badrum och toalett. Salongen och matsalen erbjuder rymliga och bekväma utrymmen där man tillbringar många timmar mellan dyken. Båten har också 2 soldäck varav en är delvis skuggade med bänkar och bord för trivsamma stunder tillsammans med övriga gäster. MY Miss Glory har 2 kraftfulla dykkompressorer samt membran system för framställning av Nitrox.

Båten M/Y Sea Serpent Glory erbjuder det som man förväntar sig , generösa utrymmen , trevliga hytter. Vi kommer bli bortskämda av god mat och service från besättningen. Det finns alltid vegetariska och veganska alternativ.

Kolla in mer bilder från båten

Resan görs i samarbete med Dive Travel Network 

Vi tar Max 26 dykare på båten så det gäller att bestämma sig om du skall med

Resefakta

Datum10 – 17 November 2021

Inkluderat i priset

➔ Flyg Stockholm – Hurghada t/r ➔ Egyptiskt visum
➔ Mötesassistans på flygplatsen ➔ Alla transfers i Egypten t/r
➔ 7 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard 
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (sista dagen 2 dyk) inkl. guide, 
➔ Fri Nitrox till nitroxcertifierade
➔ Alla marinparksavgifter och skatter

Ej inkluderat i priset

Mat på flyg t/r 229 kr person
Hyra av utrustning 135 Full Equipment (without torch and dive computer) eller 35€ per enhet
Individuell reseförsäkring
Alkoholhaltiga drycker   
Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring
Tip till besättningen ( ca 60-80 € )

Pris per dykare: 16 995 Kr

Kontakta oss för bokning på: info@ecodive.se

Här kan du ladda hem PDF med resefakta och reseregler