Liveaboard till Egypten South & St Johns

Semestra ute till havs i Röda Havet med Ecodive och Scuba Travel. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiskavalhajar.Dessutomspännande vrak som kickar igång fantasin. Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vår destination. Bo bekvämt ombord på en liveaboard och bli bortskämd med utsökt mat, spektakulär dykning och utmärkt service.

Resan görs i samarbete med Scuba Travel

❖ Hajar, mantor, rockor, havssköldpaddor
❖ Vrakdykning
❖ Bekvämt boende ute till havs
❖ Bli bortskämd av besättningen ombord
❖ Underbar utsikt och god mat
❖ Fascinerande dykning

Upplev Liveaboard i Röda Havet

Bara en snabb titt på vad som erbjuds i Röda Havet avslöjar varför många dykare anser denna plats vara en av de bästa och varför dykare fortsätter att återvända år efter år. Röda Havet erbjuder dykning i världslass som enbart är några timmar bort för oss i norra Europa. Året runt kan du här uppleva skinande sol och fascinerande tropisk dykning.

Det finns en rad olika safaris du kan välja på i Röda havet, ”Wrecks & Reefs” och ”South & st Johns” är två enklare rutter som passar dig som är Open Water-dykare eller liknande. Om du skulle vilja uppleva något ännu häftigare kan du åka ut till marinparkerna, Brothers, Elphinestone, Rocky, Daedalus & Zabargad. För resor till de senare platserna krävs större erfarenhet och vi rekommenderar minst Open Water samt 20 – 30 loggade dyk. Helst ska du dock vara Advanced Open Water-dykare och du måste känna sig bekväm med stundtals starka strömmar.

En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar

South & St John – din safari

St John’s är ett vackert revsystem ca 40 km norr om den sudanesiska gränsen och ca 20 km söder om Zabargad. Revsystemet består av mer än 10 kända dykplatser och många fler som ännu är oupptäckta. Detta är en resa för dem som vill ha en fantastisk dykupplevelse på många vackra rev och samtidigt njuta av en avkopplande dykning. Safarin startar i Marsa Ghalib och går sedan vidare mot Fury Shoals och St Johns. Ibland kan man lyckas få in ett dyk första dagen på Abu Dabab, guiderna väljer de dykplatser som är bäst för säsongen och ändras vädret snabbt och påverkar den vanliga rutten kan de oftast hitta fantastiska alternativa dykplatser. Även om det är långa sträckor att ta sig mellan reven, försöker man få in så många dyk som möjligt och närhelst det går, seglar man nattetid för att vakna vid en ny dykplats tidigt på morgonen. Här nedan hittar ni några höjdpunkter under denna safari.

På väg mot Fury Shoals dyker man på Shaab Sharm, en dykplats med branta väggar och möjlighet att se vitfenad revhaj, silkeshaj och sköldpaddor. Senare väl framme i Fury Shoals hittar man dykplatsen Shaab Claudio med sina populära tunnlar i korallrevet och storslagna koraller. Här är det vanligt att få se vitfenad revhaj samt flera anemoner med clownfiskar. Abu Galawa Soraya är en annan spännande dykplats med en otrolig korallträdgård och ett vrak från en privat segelbåt fylld med glasfisk.

St John’s är en stor samling av små rev med mycket att utforska. Detta underbart vackra rev ligger som sagt inte långt från gränsen till Sudan och täcker upp ett stort område. En av dykplatserna här är Habili Gafaar, en plats med massor av svartkoraller, hornkoraller och mjukkoraller. Här trivs fiskar som snapper, fjärilsfisk, barracuda och har man lite tur kan man även få se grå revhaj, silverfenad haj, hammarhaj och manta.

Om dykresan

Datum 8 – 15 November 2018 Resmål Röda Havet

Inkluderat i priset

➔ Flyg Stockholm – Hurghada t/r ➔ Egyptiskt visum
➔ Mötesassistans på flygplatsen ➔ Alla transfers i Egypten t/r

(➔ 1 natt före och 1 natt efter liveaboarden med del i dubbelrum med all inclusive )
➔ 7 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard (sjunde natten kan vara på hotell i delat dubbelrum med halvpension)
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (sista dagen 2 dyk) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte
➔ Fri Nitrox till nitroxcertifierade
➔ Alla marinparksavgifter och skatter

Ej inkluderat i priset

➔ Hyra av dykutrustning
➔ Alkohol
➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras ovan
➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav ➔ Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring

Pris per dykare: 16 095 Kr

På vilka sätt kan jag betala min resa?
Via bankgiro, kontoöverföring, swish eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard eller Eurocard. Önskar du betala i annan valuta, var god kontakta Scuba Travel.

Hur mycket ska jag betala och när?
När du har bekräftat en bokning med Scuba Travel Scandinavia kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på 2000 SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Detta är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för att Scuba Travel Scandinavia ska kunna boka ditt flyg. Innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Flyg blir tillgängligt och betalas ca tio månader innan din avresa. Resterande slutbetalning ska vara Scuba Travel tillhanda senast 14 dagar innan avresa.

Tilllägg

➔ Hyra av dykutrustning
Dykutrustning finns tillgänglig att hyra. 12L-flaska, vikter, viktbälte och luft är inkluderat i priset. All dykutrustning samt nitrox måste förbokas med oss och betalas sedan på plats (om inte annat angivits i din offert). Du bör även dyka med dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB). Har du inte detta går det att hyra. Fråga oss om prislista.

➔ Avbeställningsskydd
Kontrollera så att du har avbeställningsskydd. Om inte kan vi hjälpa dig att boka via ERV. Det kan läggas till för 6% av resans totala pris. Måste beställas i samband med resan, och betalas samtidigt som anmälningsavgift.

Viktigt

➔ Alla dykare måste ha med sig ett giltigt dykcertifikat, bevis på dykförsäkring samt loggbok för dykare.

➔ På grund av alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flyget så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Scuba Travel i god tid inför avresa.

➔ För safarin ”Wrecks & Reefs” samt ”South & St Johns” rekommenderar vi att du är PADI Open Water-dykare eller motsvarande, samt har loggat minst 10 dyk. För safarin ”Get Wrecked” och safaris ut till marinparkerna (Brothers, Elphinestone, Rocky, Zabargad, Daedalus) rekommenderar vi att du är minimum Open Water dykare och har loggat minst 20 dyk, helst ska du vara Advanced Open Water för att få ut mesta möjliga av dessa safaris. Under de sistnämnda resorna är det viktigt att du behärskar dykning i stark ström på ett säkert sätt. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi att du gör ett avrostningsdyk innan avresan.

➔ För att få dyka måste du ha med dig papper/kort på att du är försäkrad. Vi ber dig att kontrollera din hemförsäkring för att se om den täcker dykning samt sjukhustransport. Behöver du komplettera med en ren dykförsäkring rekommenderar vi DAN Insurance som kan köpas via denna länk: http://www.diversalertnetwork.org

➔ Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter din hemkomst. Flyger du via Guam eller USA måste du ansöka om ESTA senast 72 h innan avresa. Detta görs enkelt via denna länk och kostar ca 17 USD per person: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. ESTA-tillståndet är giltigt under två års tid (förutsatt att ditt pass inte går ut inom denna tid).

➔ Scuba Travel tillhör de endast 3% av Sveriges bolag som uppfyller de hårda kraven på AAA- kreditrating hos Bisnode.com. Vilket innebär högsta kreditvärdighet och en stor trygghet för dig som resenär att boka din semester med oss.

PDF av resan hittar ni här: Ecodive_Liveaboard_Egypten_Röda_Havet

Kontakta oss för bokning på: info@ecodive.se

Anmälan före den 14e Februari belönas med 500 kr i rabatt!