FULLBOKAT ! INGA PLATSER KVAR

Liveaboard Röda Havet

Vrak & Korallrev

Det kommer bli en härlig dykvecka med inriktning på vrak och korallrev. Du kommer att vara med om spännande dykupplevelser i en fantastisk dykmiljö. Detta är den klassiska dykrutten med många världsberömda vrak och färggranna koraller på resan. Vad sägs om Thistelgorm, Rosalie Moller och vrakparken på Abu Nuhas?

Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vår destination. Bo bekvämt ombord på en liveaboard och bli bortskämd med bra mat, spektakulär dykning och utmärkt service.

Resan arangeras av Ecodive själva

❖ Hajar, mantor, rockor, havssköldpaddor
❖ Vrakdykning
❖ Bekvämt boende ute till havs
❖ Bli bortskämd av besättningen ombord
❖ Underbar utsikt och god mat
❖ Fascinerande dykning

Upplev liveaboard i Röda Havet

Bara en snabb titt på vad som erbjuds i Röda Havet avslöjar varför många dykare anser denna plats vara en av de bästa och varför dykare fortsätter att återvända år efter år. Röda Havet erbjuder dykning i världsklass som enbart är några timmar bort för oss i norra Europa. Året runt kan du här uppleva skinande sol och fascinerande tropisk dykning.

En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

MV Nouran

MV Nouran är en 36 meter lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med egna badrum och luftkonditonering. Salongen är mycket rymlig och är utrustad med både TV, DVD och stereo. Det finns gott om plats på dykdäcket, och mellan dyk finns ett soldäck att koppla av på.

MV Nouran erbjuder Nitrox till Nitrox-certfierade dykare och har du ännu inte ditt Nitroxcertfikat kan du ta det ombord. Det finns också möjlighet att hyra dubbelflaskor och scooter ombord för ett tillägg.

Tekniska Specifika?oner

• Längd: 36 meter
• Bredd: 7,5 meter
• Hytter: 12
• Max antal gäster: 24
• Besättning: 10 plus 2 dykguider • RIBS: 2 x Zodiacs

• Nitrox: Ja, membrankompressor
• Luftkonditionering: I hela båten
• Navigation & Säkerhet: GPS/Ekolod/Plotter

VHF/DSC/ Radar/Satellittelefon/Brandlarm/ Seasafe Diver alert system

Wrecks & Reefs North – din safari

Det kända hästskoformade revet, Shaab El Erg med sin vackra korallträdgård och många delfiner, är ett perfekt exempel på de rev som erbjuds under denna safari. Abu Nuhas med sina fyra välkända vrak; Giannis D, Carnatic, Chrisoula K och Kimon M, alla med spektakulär dykning och rikt marint liv, representerar en del av vrakdykningen på denna safari.

På denna safari kommer man även att dyka på vraket Kingston vid Shaab Ali och på vraken Ulysses och Rosalie Möller vid Gubal Island, där delar av lasten är utspridd bland de vackra reven i omgivningen. Vrakdykningen kombineras som sagt med mycket revdykning och man dyker på rev i både Gubalsundet, och Suezviken.

Efter en kort segling genom Gubalsundet kommer man fram till det mest kända vraket i Röda Havet, Thistlegorm! Ett imponerande brittiskt fartyg från andra världskriget med en last full av ammunition och fordon som skulle levereras till de brittiska trupperna i norra Afrika. Hon sänktes av tyskarnas LuSwaffe och ligger nu på 30 meters djup. Förhoppningsvis är det möjligt att göra ett nattdyk här och om det är genomförbart beror på strömmar, väder och dykarnas erfarenhet.

I närheten av Thistlegorm hittar vi marinparken Ras Mohamed. Här kan man göra ett fint morgondyk på ”Shark Reef”, en ensam vägg som stupar ner i djupet. Även vraket Dunraven ligger här på 25 meters djup. Ras Mohamed är oftast gränsen där båtarna vänder och seglar tillbaka mot Hurghada och möjligheten att ta sig hit beror på väder samt hur man ligger till tidsmässigt på safarin.

Om dykresan

Datum 2-9 April 2020

 

Inkluderat i priset

➔ Flyg Stockholm – Hurghada t/r handbagage + en väska 30 kg
➔ Alla transfers i Egypten t/r

➔ 1 natt på hotell och 6 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard (sjunde natten kan vara på hotell i delat dubbelrum med halvpension)
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (1 dyk första dagen) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte

Ej inkluderat i priset

➔ Hyra av dykutrustning
➔ Alkohol, vin , Öl
➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras ovan
➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav       ➔ Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring

Pris per dykare: 16.750 SEK

På vilka sätt kan jag betala min resa?
Via bankgiro (208-0737), kontoöverföring eller swish ( 123 559 94 10) märk inbetalningen med ”Egypt 2020 och ditt namn”

Hur mycket ska jag betala och när?
När du har bokat med Ecodive kommer du att få en bokningsbekräftelse. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på ca: 5000 SEK snarast från bokningsdatumet. Detta är en resa med reguljärflyg och vi vill beställa och betala flygbiljetten snarast för att garantera priset. Resterande slutbetalning ska vara Ecodive tillhanda senast 30 dagar innan avresa.

Tillägg

➔ Hyra av dykutrustning
Dykutrustning finns tillgänglig att hyra. 12L-flaska, vikter, viktbälte och luft är inkluderat i priset. All dykutrustning samt nitrox måste förbokas med oss och betalas sedan på plats (om inte annat angivits i din offert). Du bör även dyka med dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB). Har du inte detta går det att hyra. Fråga oss om prislista.

Viktigt

➔ Alla dykare måste ha med sig en giltigt dykcertfikat, bevis på dykförsäkring samt loggbok för dykare.

➔ På grund av alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flyget så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Ecodive i god tid inför avresa.

➔ För safarin ”Wrecks & Reefs” samt ”South & St Johns” rekommenderar vi att du är PADI Open Water-dykare eller motsvarande, samt har loggat minst 10 dyk. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi att du gör en avrostningsdyk innan avresan.

➔ För att få dyka måste du ha med dig papper/kort på att du är försäkrad. Vi ber dig att kontrollera din hemförsäkring för att se om den täcker dykning samt sjukhustransport. Behöver du komplettera med en ren dykförsäkring rekommenderar vi DAN Insurance som kan köpas via denna länk: http://www.diversalertnetwork.org

➔ Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader eSer din hemkomst. 

 

Kontakta oss för bokning: info@ecodive.se

PDF av resan hittar ni här: EcoDive Liveaboard – Röda Havet 2-9 April 2020