Liveaboard Röda Havet

Liveaboard Röda Havet

Semestra ute till havs med Ecodive i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak som kickar igång fantasin. Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vår destination. Bo bekvämt ombord på en liveaboard och bli bortskämd med utsökt mat, spektakulär dykning och utmärkt service.

Resan görs i samarbete med Scubatravel.se

❖ Hajar, mantor, rockor, havssköldpaddor
❖ Vrakdykning
❖ Bekvämt boende ute till havs
❖ Bli bortskämd av besättningen ombord
❖ Underbar utsikt och god mat
❖ Fascinerande dykning

Upplev liveaboard i Röda Havet

Bara en snabb titt på vad som erbjuds i Röda Havet avslöjar varför många dykare anser denna plats vara en av de bästa och varför dykare fortsätter att återvända år efter år. Röda Havet erbjuder dykning i världsklass som enbart är några timmar bort för oss i norra Europa. Året runt kan du här uppleva skinande sol och fascinerande tropisk dykning.

Det finns en rad olika safaris du kan välja på i Röda havet, ”Wrecks & Reefs” och ”South & st Johns” är två enklare rutter som allt från Open Water-dykare till tech-dykare. Om du skulle vilja uppleva något ännu häftigare kan du åka ut till marinparkerna, Brothers, Elphinstone, Rocky, Daedalus & Zabargad. För resor till de senare platserna krävs större erfarenhet och vi rekommenderar minst Open Water samt 20 – 30 loggade dyk. Helst ska du dock vara Advanced Open Water-dykare och du måste känna sig bekväm med stundtals starka strömmar.

En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr. På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.

MV Nouran

MV Nouran är en 36 meter lång båt som har plats för 24 gäster i tolv stycken dubbelhytter med eget badrum. Naturligtvis finns luftkonditonering i alla hytter och i salongen. Salongen är mycket rymlig och är utrustad med både TV, DVD och stereo. Det finns gott om plats på dykdäcket, och mellan dyk finns ett soldäck att koppla av på.

MV Nouran erbjuder Nitrox till Nitrox-certfierade dykare och har du ännu inte ditt Nitroxcertfikat kan du ta det ombord. Det finns också möjlighet att hyra dubbelflaskor och scooter ombord för ett tillägg.

Tekniska Specifika?oner

• Längd: 36 meter
• Bredd: 7,5 meter
• Hytter: 12
• Max antal gäster: 24
• Besättning: 10 plus 2 dykguider • RIBS: 2 x Zodiacs

• Nitrox: Ja, membrankompressor
• Luftkonditionering: I hela båten
• Navigation & Säkerhet: GPS/Ekolod/Plotter

VHF/DSC/ Radar/Satellittelefon/Brandlarm/ Seasafe Diver alert system

Wrecks & Reefs North – din safari

Det kända hästskoformade revet, Shaab El Erg med sin vackra korallträdgård och många delfiner, är ett perfekt exempel på de rev som erbjuds under denna safari. Abu Nuhas med sina fyra välkända vrak; Giannis D, Carnatic, Chrisoula K och Kimon M, alla med spektakulär dykning och rikt marint liv, representerar en del av vrakdykningen på denna safari.

Nattdykning är fantastiskt vid Gubal Island eftersom ön ger en sådan bra och skyddad miljö för natten. Det finns flera mindre 8-10 meters vrak i norra Röda Havet som är perfekt för nattdykning och där du kan få se olika drakhuvudfiskar samt stora muränor.

På denna safari kommer man även att dyka på vraket Kingston vid Shaab Ali och på vraken Ulysses och Rosalie Möller vid Gubal Island, där delar av lasten är utspridd bland de vackra reven i omgivningen. Vrakdykningen kombineras som sagt med mycket revdykning och man dyker på rev i både Gubalsundet, och Suezviken.

Efter en kort segling genom Gubalsundet kommer man fram till det mest kända vraket i Röda Havet, Thistlegorm! Ett imponerande brittiskt fartyg från andra världskriget med en last full av ammunition och fordon som skulle levereras till de brittiska trupperna i norra Afrika. Hon sänktes av tyskarnas LuSwaffe och ligger nu på 30 meters djup. Förhoppningsvis är det möjligt att göra ett nattdyk här och om det är genomförbart beror på strömmar, väder och dykarnas erfarenhet.

I närheten av Thistlegorm hittar vi marinparken Ras Mohamed. Här kan man göra ett fint morgondyk på ”Shark Reef”, en ensam vägg som stupar ner i djupet. Även vraket Dunraven ligger här på 25 meters djup. Ras Mohamed är oftast gränsen där båtarna vänder och seglar tillbaka mot Hurghada och möjligheten att ta sig hit beror på väder samt hur man ligger till tidsmässigt på safarin.

Om dykresan

Datum 16 – 23 april 2019

Resmål Röda Havet

Inkluderat i priset

➔ Flyg Stockholm – Hurghada t/r (inklusive dykbagage)➔ Egypiskt visum
➔ Mötesassistans på flygplatsen
➔ Alla transfers i Egypten t/r

➔ 1 natt på hotell och 6 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard (sjunde natten kan vara på hotell i delat dubbelrum med halvpension)
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (1 dyk första dagen) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte

➔ Fri Nitrox tillll nitroxcertfierade
➔ Alla marinparksavgifter och skatter

Ej inkluderat i priset

➔ Hyra av dykutrustning
➔ Alkohol
➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras ovan
➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav➔ Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring

Pris per dykare: 17 395 SEK

På vilka sätt kan jag betala min resa?
Via bankgiro, kontoöverföring, swish eller via onlinebetalning med VISA, Mastercard eller Eurocard. Önskar du betala i annan valuta, var god kontakta Scuba Travel.

Hur mycket ska jag betala och när?
När du har bekräftat en bokning med Scuba Travel Scandinavia kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en till två arbetsdagar. För att kunna säkra din plats på resan så behöver du betala en anmälningsavgift på 2000 SEK inom 7 dagar från bokningsdatumet. Detta är en resa med reguljärflyg, du måste betala hela flygkostnaden för att Scuba Travel Scandinavia ska kunna boka ditt flyg. Innan detta är gjort kan flygkostnad och tillgång förändras. Flyg blir tillgängligt och betalas ca 1o månader innan din avresa. Resterande slutbetalning ska vara Scuba Travel tillhanda senast 35 dagar innan avresa.

Tillägg

➔ Hyra av dykutrustning
Dykutrustning finns tillgänglig att hyra. 12L-flaska, vikter, viktbälte och luft är inkluderat i priset. All dykutrustning samt nitrox måste förbokas med oss och betalas sedan på plats (om inte annat angivits i din offert). Du bör även dyka med dykdator och en ytmarkeringsboj (SMB). Har du inte detta går det att hyra. Fråga oss om prislista.

➔ Avbeställningsskydd
Kontrollera så att du har avbeställningsskydd. Om inte kan vi hjälpa dig att boka via ERV. Det kan läggas till för 6% av resans totala pris. Måste beställas i samband med resan, och betalas samtidigt som anmälningsavgiften. 

Viktigt

➔ Alla dykare måste ha med sig en giltigt dykcertfikat, bevis på dykförsäkring samt loggbok för dykare.

➔ På grund av alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flyget så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Kontakta Scuba Travel i god tid inför avresa.

➔ För safarin ”Wrecks & Reefs” samt ”South & St Johns” rekommenderar vi att du är PADI Open Water-dykare eller motsvarande, samt har loggat minst 10 dyk. För safarin ”Get Wrecked” och safaris ut till marinparkerna (Brothers, Elphinstone, Rocky, Zabargad, Daedalus) rekommenderar vi att du är minimum Open Water dykare och har loggat minst 20 dyk, helst ska du vara Advanced Open Water för att få ut mesta möjliga av dessa safaris. Under de sistnämnda resorna är det viktigt att du behärskar dykning i stark ström på ett säkert sätt. Har du inte loggat något dyk under senaste året, rekommenderar vi att du gör en avrostningsdyk innan avresan.

➔ För att få dyka måste du ha med dig papper/kort på att du är försäkrad. Vi ber dig att kontrollera din hemförsäkring för att se om den täcker dykning samt sjukhustransport. Behöver du komplettera med en ren dykförsäkring rekommenderar vi DAN Insurance som kan köpas via denna länk: http://www.diversalertnetwork.org

➔ Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader eSer din hemkomst. Flyger du via Guam eller USA måste du ansöka om ESTA senast 72 h innan avresa. Detta görs enkelt via denna länk och kostar ca 17 USD per person: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. ESTA-tillståndet är giltigt under två års tid (förutsatt att ditt pass inte går ut inom denna tid).

➔ Scuba Travel tillhör de endast 3% av Sveriges bolag som uppfyller de hårda kraven på AAA- kreditrating hos Bisnode.com. Vilket innebär högsta kreditvärdighet och en stor trygghet för dig som resenär att boka din semester med oss.

Kontakta oss för bokning: info@ecodive.se

PDF av resan hittar ni här: EcoDive Liveaboard – Röda Havet 2019