PADI Emergency Oxygen Provider

Att veta hur och när du ska ge syrgas är en värdefull kunskap vid en dykolycka

Kursen är en grundläggande praktisk kurs designad för att utbilda allmänhet och dykare för att kunna erbjuda nödfallsoxygen och ventilation av lungorna samtidigt som man larmar och förbereder för transport till närmaste sjukvårdsinrättning.

Kursen är speciellt lämplig för de dykare och anhöriga som dyker på egen hand och rekommenderas för Rescue divers, Divemasters och instruktörer.

Kursupplägg

Kursen genomförs under en kväll och vikten läggs vid praktiska övningar med olika syrgasbehandligssystem ex. friflödande och andningsstyrda syrgassystem.

Du lär dig också att korrekt sätta ihop syrgasutrustningen och identifiera sjukdomar som är behandlingsbara med akut syre.

I kursen ingår handhavande, risker och praktisk tillämpning i ett antal olika scenarion.
Du får lära dig och praktisera olika tekniker för oxygenadministration i samband med olika situationer vid dykolycksfall.

Kurstid ca 2-4 timmar.

Förkunskaper

  • Bör ha en HLR utbildning men inget krav.
  • Minst 10 år

Du behöver inte vara dykare för att gå denna kurs och kursen omfattar inga dyk. Du behöver inte heller ha någon tidigare erfarenhet eller genomfört någon annan första hjälpen utbildning.

I kurspriset ingår

  • Certifikat
  • Förbrukningsmaterial
  • Barriär
  • Teori och praktik lektioner.

Kurspris: 1795 kr

Medlemspris: 1625 kr

Planerade kurser

30nov2022

Open Water Referral 30 november-1-8 december

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 30 november kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 1:a och torsdag den 8:e tränar vi i pool. Sen är du klar för examen på varmare ort. Du kan också göra examen i Sverige men då först under 2023.

Det är 6 platser kvar

17dec2022

Equipment specialist 17 December

Under denna kursdag kommer vi gå igenom all tänkbar dykutrustning. Vi lär oss om den dykutrustning vi använder. Vi tittar på olika modeller och varianter som finns på marknaden och dessutom skruvar och mekar vi och lär oss hur det fungerar och hur man gör enklare service och reparationer. En perfekt kurs som gör att du kan fatta kloka inköpsbeslut, ta hand om din utrustning och klarar fältreparationer. Kl 9-15.

Det är 6 platser kvar

Våra öppettider
Måndag-Torsdag 12-19
Fredag 12-18
Lördag 11-16
Söndag stängt

Nya Tillägg
När vi är i pool tillkommer entree avgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.
Vi har ej längre möjlighet att skjutsa till pool eller dykplatser

Röda Havet
Liveaboard med Ecodive
24 Nov - 1 DEC