Assistant Instructor

Om du efter din start som Divemaster tycker som vi att lära ut dykning är otroligt roligt är dags för dig att gå vidare. 

För att utvidga ditt område som professionell dykledare kan du bli PADI Assistant Instructor som är första delen av PADI Instructor Development Course (IDC).

Kursen ger dig kunskaper att organisera och assistera dykutbildningar. Du kommer att få fördjupade kunskaper i PADI:s utbildningsfilosofi samt inblick i grundläggande inlärningsteori och pedagogik. Efter genomförd kurs kan du hålla i provdyk och teorilektioner självständigt samt bedöma ytövningar. Du får genomföra och självständigt certifiera några av PADIs specialkurser.

Vi genomför kursen som såväl dag- som kvällskurs. Under denna tid och även efteråt får du om du önskar praktisera på våra kurser för att finslipa det du lärt dig tillsammans med en erfaren instruktör. Vår målsättning är att med den här kursen och efterföljande praktik som assisterande instruktör ge dig kunskaper och erfarenheter som förebereder dig att tryggt axla ansvaret som självständig PADI Open Water Scuba Instructor.

Förkrav

  • PADI Divemaster certifikat eller motsvarande samt EFR utbildning (ej äldre än 24 månader).
  • Minst 18 år gammal.
  • Minst 60 loggade dyk med erfarenhet av djupdyk, navigationsdyk och nattdyk.
  • Goda kunskaper i engelska då det mesta av kursmaterialet är skrivet på engelska.
  • Godkänt hälsointyg signerat av läkare (ej äldre än 12 månader).
  • Utrustning

På den här utbildningsnivån är egen komplett utrustning ett krav. Vi hjälper dig gärna med råd om du behöver komplettera din utrustning.

Standardiserad utrustning (se Padi standard). Utrustningen ska vara fräsch och väl omhändertagen.

Kursmaterial

Samtliga kursböcker från tidigare PADI-kurser samt Dykencyklopedin, RDP-tabellen samt en eRDPML.
Innan kursen startar ska du ha gjort teorin via E-learning ( ingår i IDC-Crewpack) 5.900:-  

Pris 4.900 :- 
Kurspriset inkluderar följande:

All teoriundervisning och all praktiskt lärarledd utbildning. Luft till dyk i egen regi (tillsammans med kurskamrat) för att på egen hand kunna öva.

Tillkommer

PADI´s  kostnad för certifiering tillkommer ca: 78£