Bli en certifierad dykare – en Open Water Diver

Efter kursen blir du certifierad som en PADI Open Water Diver – ditt första dykcert!
Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Vi garanterar dig högsta kvalitet, trygghet och effektivitet på våra kurser
– max 6 elever i varje klass

Vår filosofi är små elevgrupper och många instruktörer, det innebär att du inte behöver sitta och vänta tills det ”är din tur” utan du får ordentlig uppmärksamhet hela tiden och en effektivare utbildning. På utedyken är vi två elever per personal i vattnet för ökad säkerhet och trygghet. Torrdräkt prövar vi att dyka med först i pool så att du du får lära dig hur den fungerar i lugn och ro, du kan med fördel ta torrdräktcertifikatet i samband med Open Water Diver kursen, prata med oss om det upplägget.

Så här går våra Open Water Diver kurser till

Du anmäler dej på hemsidan och besöker sen butiken för att skriva in dej. ditt studiematerial får du som e-learning. Den ska du gjort klart innan det är dags för praktisk teoriträff på dykcentret ( en onsdagskväll mellan 18-21). Vi går igenom dykdatorer , kompasser och förklarar lite djupare hur kvävgasen påverkar oss när vi dyker så man undviker ”dykarsjuka” . Ni får prova att montera ihop dykpaketet och prova utrustningen vi skall ha i poolen.

Den andra dagen ( torsdagen ) börjar du att öva in dina dykfärdigheter i en pool. Vi samlas i simhallen Järfälla ( Mjölnarvägen 1B ) klockan 18:00 och är i vattnet mellan 19:00 och 21:00.  Tredje dagen , följande torsdag) är vi åter i poolen ( samma plats och tid  Det sista poolpasset ( Följande Torsdag , samma plats och tid) innan examensdyken gör vi i torrdräkt och själva examen sker utomhus och görs oftast under en helg lördag-söndag.

Vi samlas vid dykcentret 08:00 och räknar med att vara tillbaka runt 15:00 bägge dagarna.

Det går även att avbryta kursen efter poolövningarna, för att sedan göra examen på annan ort – till exempel på semestern. Det kallas för en Referral-kurs.

Förkrav

För att börja en grundkurs måste du vara 10 år fyllda, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter. Det är också bra om du har någon vattenvana och inte har problem med att till exempel doppa huvudet.
Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så tar du kontakt med en läkare och denne avgör om du är lämpad som dykare. Det är väldigt sällan någon blir avrådd från dykning. Vi rekommenderar dykläkarna på www.medicinskaintyg.se

Kostnad

För alla tillfällen vi är i pool tillkommer entréavgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.

Kurspris: 5.995:-
Medlemspris: 5.395:-

Open Water Diver + Drysuit combo: 7.595:- Medlemspris 6.995:-

Detta får du

  • Internationellt giltigt dykcertifikat
  • Kursmateriel som du får behålla.
  • Tydliga studieanvisningar, schema.
  • Gratis lån av all dykutrustning och material du behöver (exclusive mask&snorkel), inga dolda hyror eller avgifter som tillkommer.
  • Kraftiga rabatter på all dykutrustning du köper under kursen.

Detta tar du med

  • Handduk och badkläder till poolpass, vid torrdräktspoolpasset så tag med extra underkläder.
  • Ditt egna ”hygienpaket”, dvs mask & snorkel (passande mask bör provas ut på dykcentret)
  • Vid examensdyken  tag med lunch och dricka, med fördel en termos varmvatten att värma vantar och huva mellan dyken. Vi har oftast med en grill. Gärna en varm tröja / jacka att ha mellan dyken.

Open Water Referral

Som ovan med undantag för examensdyken som du gör när du är med på någon av våra dykresor eller är på din egen semester. 

Kostnad

Kurspris: 3.995:-

Planerade kurser

Alla kurserOpen Water DiverAdvanced Open WaterRescueSpecialties

15maj2024

Open Water Diver

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 15:e Majl kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 16:e och 23:e samt den 30.e Maj tränar vi i pool. Sista poolpasset är med torrdräkt. Sen är du klar för examen . Gör du examen utomlands utgår sista poolpasset

Det är 6 platser kvar

29maj2024

Open Water Diver

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 29:e Majl kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 30:e Maj och 6:e samt den 13.e Juni tränar vi i pool. Sista poolpasset är med torrdräkt. Sen är du klar för examen . Gör du examen utomlands utgår sista poolpasset

Det är 6 platser kvar

12jun2024

Open Water Diver

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 12:e kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 13:e och 20:e samt den 27.e Juni tränar vi i pool. Sista poolpasset är med torrdräkt. Sen är du klar för examen . Gör du examen utomlands utgår sista poolpasset

Det är 6 platser kvar

26jun2024

Open Water Diver

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 26:e kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 27:e Juni och 4:e samt den 11.e Juli tränar vi i pool. Sista poolpasset är med torrdräkt. Sen är du klar för examen . Gör du examen utomlands utgår sista poolpasset

Det är 4 platser kvar