Bli en certifierad dykare – en Open Water Diver

Efter kursen blir du certifierad som en PADI Open Water Diver – ditt första dykcert!
Det innebär att du kan dyka överallt i världen – ned till 18 meters djup.

Vi garanterar dig högsta kvalitet, trygghet och effektivitet på våra kurser
– max 6 elever i varje klass

Vår filosofi är små elevgrupper och många instruktörer, det innebär att du inte behöver sitta och vänta tills det ”är din tur” utan du får ordentlig uppmärksamhet hela tiden och en effektivare utbildning. På utedyken är vi två elever per instruktör för ökad säkerhet och trygghet. Torrdräkt prövar vi att dyka med först i pool så att du du får lära dig hur den fungerar i lugn och ro, du kan med fördel ta torrdräktcertifikatet i samband med Open Water Diver kursen, prata med oss om det upplägget.

Så här går våra Open Water Diver kurser till

Du anmäler dej på hemsidan och besöker sen butiken för att skriva in dej. ditt studiematerial får du som e-learning. Den ska du gjort klart innan det är dags för praktisk teoriträff på dykcentret ( en onsdagskväll mellan 19-21

Den andra dagen börjar du att öva in dina dykfärdigheter i en pool. Sista poolpasset innan examensdyken gör vi i torrdräkt och själva examen sker utomhus och görs oftast under en helg.

Det går även att avbryta kursen efter poolövningarna, för att sedan göra examen på annan ort – till exempel på semestern. Det kallas för en Referral-kurs.

Förkrav

För att börja en grundkurs måste du vara 10 år fyllda, kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter. Det är också bra om du har någon vattenvana och inte har problem med att till exempel doppa huvudet.
Innan kursstarten får du en hälsodeklaration att fylla i. Är det något på den som stämmer in på dig så tar du kontakt med en läkare och denne avgör om du är lämpad som dykare. Det är väldigt sällan någon blir avrådd från dykning. Vi rekommenderar dykläkarna på www.medicinskaintyg.se

Kostnad

För alla tillfällen vi är i pool tillkommer entree avgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.

Kursen kostar 5.995:-
Medlemspris: 5.395:-

Open Water Diver + Drysuit combo: 7.195:-

Detta får du

– Internationellt giltigt dykcertifikat
– Kursmateriel som du får behålla.
– Tydliga studieanvisningar, schema.
– Gratis lån av all dykutrustning och material du behöver (exclusive mask&snorkel), inga dolda hyror eller avgifter som tillkommer. Du lånar gratis. skor,fenor,våtdräkt,regulator,tank,bly,BCD,torrdräkt, tjockt underställ.
– Kraftiga rabatter på all dykutrustning du köper under kursen.

Detta tar du med

– Handduk och badkläder till poolpass, vid torrdräktspoolpasset så tag med extra underkläder.
– Ditt egna ”hygienpaket”, dvs mask & snorkel (passande mask bör provas ut på dykcentret)
– Vid examensdyken  tag med lunch och dricka, med fördel en termos varmvatten att värma vantar och huva mellan dyken. Vi har oftast med en grill. Gärna en varm tröja / jacka att ha mellan dyken.

Open Water Referral

Som ovan med undantag för examensdyken som du gör när du är med på någon av våra dykresor eller är på din egen semester. 

Kostnad

Kursen kostar: 3.995

Planerade kurser

30nov2022

Open Water Referral 30 november-1-8 december

Du gör teorin och skrivningarna hemma med hjälp av eLearning. Vi träffas i butiken den 30 november kl 18:00 för de praktiska teoridelarna. Torsdag den 1:a och torsdag den 8:e tränar vi i pool. Sen är du klar för examen på varmare ort. Du kan också göra examen i Sverige men då först under 2023.

Det är 6 platser kvar

17dec2022

Equipment specialist 17 December

Under denna kursdag kommer vi gå igenom all tänkbar dykutrustning. Vi lär oss om den dykutrustning vi använder. Vi tittar på olika modeller och varianter som finns på marknaden och dessutom skruvar och mekar vi och lär oss hur det fungerar och hur man gör enklare service och reparationer. En perfekt kurs som gör att du kan fatta kloka inköpsbeslut, ta hand om din utrustning och klarar fältreparationer. Kl 9-15.

Det är 6 platser kvar

Våra öppettider
Måndag-Torsdag 12-19
Fredag 12-18
Lördag 11-16
Söndag stängt

Nya Tillägg
När vi är i pool tillkommer entree avgift utöver kurskostnaden – betalas direkt i kassan vid badet.
Vi har ej längre möjlighet att skjutsa till pool eller dykplatser

Röda Havet
Liveaboard med Ecodive
24 Nov - 1 DEC