Maldiverna 10:e september – Best of Maldives

The Best of Maldives

Följ med oss till indiska Oceanen & Maldiverna på en oförglömlig Dykresa

Pris per dykare: 29.860 Kr

Bokning görs hos resebyrån Diving Travel Network på nedanstående länk, glöm inte att skriva att det är ”Ecodive” på din anmälan under kommentarer

Intresseanmälan & Bokning på knappen ovan

Best Of Maldives

Rutten ”The Best of Maldives” bjuder på en spännande variation av dykplatser med bland annat dykning med mantor, valhaj och channel dives där man dyker vid utkanten av atollen där kanaler leder in med tidvattenströmmar. Här dykar du de bästa och mest kända dykplatserna i Maldiverna samtidigt som du färdas genom turkosblå vatten med vackra vyer av små öar. Rutten börjar i Male atoll och sedan går västerut där du dyker i utkanten av Ari atoll, slutligen rundar vi av södra Ari atoll och vänder tillbaka till Malé. Denna rutt erbjudas året runt.

Höjdpunkterna på denna rutt är

 • Rasdhoo Atoll: Hammarhajar, vackra rev och stora pelagiska havsdjur.
 • North Ari Atoll: Grå revhaj, nattdyk på Maaya Thila, flertal platser med Cleaning Stations för mantor.
 • South Ari Atoll: Valhaj, Vackra korall-torner så kallad Pinnacles.
 • South Male Atoll: Grå revhaj, örnrocka, mera plagiska djur och vrakdykning med makroliv.
 • Vaavu Atoll: Vackra kanaler med magiskt vackra mjukkoraller, pelagiska delikatesser som sköterskehaj  och livfull nattdyk.
 • North Male Atoll: Vackra koraller och torner “ Pinnacles”.

Dyk-kvalifikationer:
Vi rekommenderar den här resan till dig som är certifierade dykare med minimum AOWD certifikat eller motsvarande samt 20-30 loggade dyk med mindre än 12 månader från ditt senaste dyktillfälle.

Båten

MV Emperor Serenity
är en relativ ny båt (byggd 2016). Hon byggdes specifikt för att leva upp tillförväntningarna från den växande skaran av kräsna gäster som vill njuta av lyxiga dykkryssningar påMaldiverna. Båten är 40 meter lång och har flera däck med bl.a. generösa gemensamma utrymmen.Serenity har 13 eleganta kabiner med plats för total 26 gäster. Alla twin standardkabiner har 2 sängar varav den ena något bredare. Alla kabiner har luftkonditionering och privata dusch och Toalett. Andrakabinkategorier är sviter på övre däck eller huvuddäck. Det finns också en standardkabin på övre däck.

 • På övre däck finns en standardkabin samt 2 sviter. Alla kabiner har en dubbelsäng plus en enkelsäng.
 • På huvuddäcket finns 2 sviter. Alla kabiner har en dubbelsäng plus en enkelsäng.
 • På nedre däck finns 8 standardkabiner. 5 av kabinerna på nedre däket har en dubbelsäng plus enenkelsäng. De 3 andra har enbart en dubbelsäng.

Ombord på Serenity tar besättningen väl hand om gästernas. Städservicen ser till att din kabin alltid är ren och välkomnande. Kockarna och övriga kökspersonal ser till att tillfredsställa dina smaksinnen genomatt tillaga överdådiga måltider till frukost, lunch och middag. Maten ombord på Emperor Serenity är enperfekt blandning av lokalt och västerländska kök.

 • Lyxig Liveaboards av hög kvalitet
 • Spa på huvuddäck
 • Fri Nitrox och alltid ett glas vin till middag

All dykning görs från Serenitys stora Dhoni (medföljande båt) vilket fungerar som en stor dykplattform somtar dig till den perfekta dykplatsen.

Resan görs i samarbete med Dive Travel Network 

Vi tar Max 26 dykare på båten varav Ecodive ”tingat” 10 platser så det gäller att bestämma sig om du skall med, då det fort tar slut

Resefakta

UTRESA
10 SEP ARLANDA-DUBAI 15:05 – 23:20
11 SEP DUBAI-MALE 02:30 – 07:40

HEMRESA
18 SEP MALE-DUBAI 23:00 – 02:00
19 SEP DUBAI-ARLANDA 08:40 – 13:10

Vår paket med 7 nätters  ombord MV Emperor Serenity  inkluderar

 •  Flyg t/r
 • 7 nätter ombord i delad dubbel eller tvåbäddskabin.
 • 3 måltider per dag och eftermiddagssnacks , obegränsad dricksvatten, te och kaffe ingår
 • 17 dyk per vecka totalt (2-3 dyk per dag, men ingen dykning på den första dagen av resan)
 • Erfarna dykguideer
 • Lokala transfers till och från flygplatsen.
 • En grillafton på en obebodd ö (om väderförhållanden tillåter).
 • Male city tour med guide (på begäran)
 • Nitrox ingår utan extra kostnad (endast för certifierade nitrox dykare)
 • Lån av dykflaska och vikter ingår. Ombord i baren kan du handla Öl, Vin och starksprit samt läskedrycker
 • Alla skatter och miljöavgifter (green tax) ingår för ovannämnda tjänster

Ej inkluderat i priset

 • Hyra av utrustning
 • Individuell reseförsäkring/Avbeställningsförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker, övriga drycker från baren.
 • Större flaska eller enkelflaska till sidemount, andra gaser än luft och Nitrox
 • Eventuella övriga inresekostnader så som medicinska tester (PCR) och ev. tillkommande avgifter somi nuläget inte är kända.
 • WiFi: Datapaket via en kod finns att köpa ombord
 • Övriga utgifter som inte specificeras ovan

Om landet

Maldiverna – besök ett vykort!
Intresset för Maldiverna har under de senaste åren bara vuxit och landet har gjort sig känt för att erbjuda vykortsvyer i samtliga väderstreck. Ett örike bestående av kritvita stränder, kristallklart vatten och vajande kokospalmer. Landet ligger sydväst om Sri Lanka och Indien i den Indiska Oceanen. Den stora ytan som öarna spänner över gör Maldiverna till ett av världens mest geografiskt spridda land. Sett till den fasta ytan är landet däremot Asiens minsta och detsamma gäller antalet invånare. Detta beror på att mer än 99 % av landet består av vatten, perfekt för den som vill uppleva ett enormt utbud av fantastisk dykning. Maldiverna är ett fint resmål för den som vill ligga på en strand och njuta av de vackra vyerna men ett utomordentligt resmål för den som vill uppleva livet även under vattnet!

Geografi
Det som gör Maldiverna till ett högt rankat resmål för dykare är dess speciella geografi. Maldiverna består av 1192 korallöar som är grupperade i 26 atoller. Över 80 % av Maldivernas öar består av korall och sträcker sig mindre än en meter över havet.  Atollerna består av levande korallrev och sandbankar som i sin tur ligger på toppen av en lång bergsrygg som reser sig ur indiska oceanen i söder och vidare genom Maldiverna norrut. Toppen av denna rygg utgör en naturlig mur av korallrev som sträcker sig från norr till söder och som endast tillåter fartyg att passera genom den södra änden av Maldiverna.

Huvudstaden Malé är placerad centralt i bandet av atoller och i anslutning till dess internationella flygplats är det enkelt att fortsätta via båt eller sjöflygplan både norrut och söderut beroende på resmål. Ungefär hälften av landets invånare bor i huvudstaden Malé, övrig befolkning är utspridd över cirka 200 öar.

Klimat
Maldiverna är en åretrunt-destination för dykare med ett ständigt varmt och tropiskt klimat. En genomsnittstemperatur på 29-32 grader gör Maldiverna till ett utmärkt resmål för frusna nordbor. Två väderlekar dominerar ändå klimatet. Den nordöstra monsunen som håller på från december till mars med vindar som blåser från nordost. Den andra perioden är något fuktigare och kommer med den sydvästra monsunen som håller på från april till november, vilken kan dra med sig mer regn och starka vindar.

Dyka här
Det som gör Maldiverna eftertraktat bland dykare är den biologiska mångfalden som möjliggörs av atollerna och det stora antalet korallrev som omger dem. Landet räknas till en av världens främsta dykdestinationer. Har du ännu inte upplevt dykning med valhaj eller mantor? Då har du tur, chansen att uppleva någon eller båda av dessa magnifika djur är stor på Maldiverna!

På ett och samma dyk kan du uppleva allt från stora revhajar till små, färgglada revfiskar. Utbudet är väldigt varierat med olika arter av hajar; exempelvis grå revhaj, vitfenad revhaj, sköterskehaj och leopardhaj, olika arter av rockor,- örnrockor, djävulsrockor, stingrockor. Sedan finns det självklart massvis med fiskarter som barracudas, grodfisk och snappers. För den makrointresserade finns det fina möjligheter till att möta krabbor, nakensnäckor och olika maskarter. På toppen av det ett rikt utbud av färgglada koraller och svampar, både mjuka och hårda.  

Beroende på tidpunkt och årstid kan du vid dykning i Maldiverna uppleva måttliga till kraftiga strömmar. Det är här som djuren trivs och strömmarna för in nytt näringsrikt vatten till korallreven. Strömmarna möjliggör långa, bekväma driftdyk vilka genomförs från mindre båtar kallade ”Dohni”. Dessa  följer med strömmen och plockar upp dig efter avslutat dyk.

Passport och visum
Medborgare från Europeiska unionen behöver inte visum för Maldiverna. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Information:

Invånare :393 000

Visum: Nordiska medborgare erhåller turistvisum i 30 dagar utan extra kostnad vid ankomst till flygplatsen.Du behöver ett                    pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan. 

Tidszon: EST (UTC+5)

Språk: Dhiveti. Engelska går bra på båtarna

El: 220 v, 50Hz. Svenska kontakter fungerar

Valuta: Rufiya (Rf). Dollar och Euro accepteras också

Observera att det inte är tillåtet att ta med sig alkohol vid inresa till Maldiverna. All alkohol beslagtas av tullen. På resorten och dykbåtarna finns dock alkoholhaltiga drycker till försäljning.

Om

Du kan även kontakta oss för frågor eller bokning på: info@ecodive.se

Här kan du ladda hem PDF med resefakta och reseregler